Dellin Tulevaisuuden Oppimisympäristö

Dell on rakentanut avoimen Tulevaisuuden Oppimisympäristö –mallin vauhdittaakseen digitaalisten materiaalien käyttöönottoa ja tukeakseen digioppimisen kehittämistä. Ratkaisussa opettajien ja oppilaiden osaaminen ja kehittyminen huomioidaan ratkaisulla, joka mahdollistaa informaatioteknologian monipuolisen käytön sulkematta asiakasta rajattuun ekosysteemiin.

Dell on rakentanut Tulevaisuuden Oppimisympäristö –mallin kolmevuotisena sopimuksena, joka kattaa kiinteään kuukausihintaan kaikki digitaaliseen opetukseen tarvittavat osa-alueet käyttäjien koulutuksesta laiteympäristöön ja niihin liittyviin palveluihin.
 

Hintaesimerkki on keskikokoisen suomalaisen koulun mukaan laskettu 200 käyttäjälle.
Mikäli koulu on isompi, pienentää infran osuus tyypillisesti käyttäjäkohtaista kuukausimaksua.

 

Laitteisto: Laitteiston on oltava sopiva kullekin käyttäjälle. Esimerkiksi 1.-luokkalaiselle soveltuu tyypillisesti hyvin 8” tabletti, kun taas lukiolaiselle 10-11” tabletti voi olla parempi valinta. Opettajille puolestaan hybridikannettava kynäkäytön mahdollistavalla kosketusnäytöllä soveltuu erittäin hyvin. Sopivan laite- ja ohjelmistoratkaisun avulla opettaja voi helposti tallettaa opetustilanteen ja jakaa aineiston muistiinpanoineen luokan oppilaiden käyttöön.

Dellin valikoimasta löytyy laitteet jokaisen tarpeisiin. Tulevaisuuden Oppimisympäristö –malliin voi valita sopivat laitemallit sovitusta hintakategoriasta - annettuun hintaesimerkkiin sisältyvät kaikki laitevaihtoehdot palveluineen 1 000 € kappalehintaan asti.

Tukipalvelut: Mitä tapahtuu kun tietokone tippuu maahan ja näyttö menee rikki? Kuka soittaa ja mihin? Joudutaanko maksamaan omavastuuta? Kuinka kauan oppilas/opettaja joutuu olemaan ilman työvälinettä? Entä jos tietokone varastetaan? Miten tuki hoitaa tapaukset, joissa esimerkiksi kovalevy tai verkkokortti hajoaa? Millaiset vasteajat toimittajalla on?

Nämä huolenaiheet on huomioitu Dellin Tulevaisuuden Oppimisympäristö –mallissa: kaikissa laitteissa on sama tukitaso, jonka mukaisesti tulemme seuraavana työpäivänä paikan päälle vaihtamaan rikkoutuneen osan. Silloinkin, kun vahinko on tapahtunut esimerkiksi tönäisemällä konetta. Myös varastetun laitteen korvaaminen uudella on osa sopimusta. Kaikki Tulevaisuuden Oppimisympäristö –mallin tukipalvelut ovat ilman omavastuuta.

Koulutus: Koulutusta ja perehdytystä laitteiden hyödyntämiseen on järjestettävä kaikille, niin henkilökunnalle kuin oppilaillekin. Ilman perehdytystä oppilas ei välttämättä osaa seurata opetusta eikä opettaja ohjata uudella tavalla. Mitä paremmin digitaalisen ympäristön mahdollisuudet on tiedostettu, sitä helpompaa on uusien oppimistapojen seuraaminen ja luominen.  Dell tarjoaa kouluksen tietokoneiden ja muun laitteiston, kuten interaktiivisen projektorin, hyödyntämiseen, sekä Microsoft Office -ohjelmistojen käyttöön.

Langattomat verkot: Ilman langattomia verkkoja laitteita ei voi yhdistää internettiin, jolloin työskentely ja tiedonhaku kärsivät. Rakentamalla kattavat verkot kerralla kuntoon mahdollistetaan joustava opetus ilman katkoja. Dell tarjoaa kartoituksen, laitteet, asennuksen ja ylläpidon osana Tulevaisuuden Oppimisympäristö –mallia.

Verkkoliikenne: Tiedätkö mitä liikennettä verkoissanne kulkee? Mikä ohjelma kuormittaa verkkoja eniten? Haluaisitko mahdollisuuden sulkea, tai vain rajoittaa, kyseisen ohjelman verkkokaistaa? Dellin palomuuriratkaisulla tämä onnistuu. Tulevaisuuden Oppimisympäristö –mallin hintaan kuuluu myös palomuuriratkaisut, mukaan lukien asennus sekä ylläpito.

Tietoturva: Miten tärkeää ja arkaluonteista laitteiden sisältämä tieto on? Erityisesti opettajien ja rehtoreiden koneilla on usein salassa pidettävää materiaalia kuten henkilötietoja, arvosanoja jne. Onko virustorjunnat ja kryptaukset ajan tasalla? Voiko laitteita hallita keskitetysti myös silloin kun jokin laite varastetaan? Dell tarjoaa tietoturvallisen ratkaisun.

Hallinta: Miten opettaja asentaa uuden ohjelman, jota hän aikoo hyödyntää opetuksessa seuraavalla lukukaudella? Joudutaanko laitteisiin asentamaan ohjelmisto yksitellen, kenen toimesta? Onko koululla oikea määrä lisenssejä? Onko niitä jopa liikaa käyttömääriin verrattuna? Mitä datalle tapahtuu jos tietokoneen rikkoutunut kovalevy joudutaan vaihtamaan uuteen? Onko varmistukset kunnossa vai tulisiko se järjestää muulla tavalla? Miten palautan koneeni alkuperäisiin asetuksiin, jotta voin nopeasti jatkaa opetusta tai koulunkäyntiä? Dellin hallintalaitteella voit tehdä kaiken tämän vain napin painalluksella - ratkaisuun kuuluu sekä asennus että käyttökoulutus.

Kertakirjautuminen: Onko käytössä monta applikaatiota ja järjestelmää, joissa kaikissa on erilliset salasanat? Haluaisitko mieluummin yhden salasanan, joka toimii kaikkialla? Dellin Tulevaisuuden Oppimisympäristö –mallissa tämä onnistuu; hintaan sisältyy kertakirjautumisen mahdollistavat laitteet, ohjelmistot, asennus ja ylläpito.

Ohjelmistot ja pilvipalvelut: Mitkä ohjelmistot soveltuvat parhaiten tukemaan tulevaisuuden oppimisympäristöä? Voidaanko ohjelmistoilla kehittää esimerkiksi selkeä ohjelma, jota kaikkien on helppo seurata läpi koko kouluajan? Toimivatko ohjelmat vain pilvessä, vai voiko niitä käyttää myös tietokoneen olematta verkossa? Miten taataan ettei lukittauduta ekosysteemiin, josta on kallista irrottautua, niin ajallisesti kuin rahallisesti? Miten varmistetaan, että koulu ei ole sulkenut itseään yhteen tapaan tehdä asioita, kun tulevaisuudessa tulee uusia tapoja? Dellin Tulevaisuuden Oppimisympäristö –malliin voi sisällyttää sekä Microsoft Windows- että Google Chrome -käyttöjärjestelmällä tuettuja laitteita.

Teknologian uusiutuminen: Tulevaisuuden Oppimisympäristö –malli on kolmevuotinen, jotta varmistetaan optimaalinen elinkaari myös teknologian näkökulmasta. Sopimuskauden päättyessä voi ympäristön uusia vastaamaan sen hetkistä tarvetta. Kaikki vanhat laitteet voi palauttaa Dellille, joka kierrättää laitteet tietoturvallisesti.
 

Tulevaisuuden Oppimisympäristö -kokonaisuus on saatavissa Tiera Verkkokaupasta!

Lisätietoja Dellin myyntijohtaja Sami Kuorilehdolta (sami_kuorilehto(at)dell.com / +358 40 195 00 96).

 

Kuntien Tiera Oy 2018 / Rekisteriseloste
LinkedIn